Hotel Jeleň nový člen Historických Hotelov Slovenska

News default image 847f63c81372fcf4710777127c8e5c0006552248456a722037fd5f7eb02a8ad7

Hotel Jeleň z Hlohovca sa stal novým prírastkom asociácie Historické Hotely Slovenska. Tento troj hviezdičkový hotel, ktorý sa nachádza v budove zo 17.storočia je klasifikovaný architektmi ako mestský palác.


Hotel ponúka ubytovanie v 20 dvojlôžkových izbách, 2 jednolôžkových izbách a v jednom apartmáne v centre mesta Hlohovec na Námestí sv. Michala.


Súčastou hotela je výnimočná luxusná spoločenská sála v dobovom štýle, s cennou empírovou stropnou maľbou. Sála s kapacitou 130 miest slúži na organizovanie spoločenských udalostí a romantických svadieb. Budova hotela je podpivničená pôvodnými klembovými pivnicami v ktorých sa nachádza pôvodná stredoveká  pivnička s vinotékou.

Názov Hotel Jeleň pochádza z pôvodného názvu Hotel Zlatý Jeleň z čias kedy ho vlastnil rod Erdödy. Názov hotela bol v roku 1937 skrátený na Hotel Jeleň a zachoval sa až do súčastnosti.


Hlovovec je zaujimavý Empíriovým divadlom. Je najstaršou doteraz zachovanou divadelnou budovou na území Slovenska. Vtedajší významný hodnostár na cisárskom dvore, Jozef Erdödy, ho dal postaviť v roku 1802 s príležitosti návštevy cisára Františka Jozefa I.


Prezidentka asociácie  Daniela Miháliková sa o novom členovi vyjadrila: „Sme radi, že v našom zoskupení pribudne bývalý mestský palác, ktorý bol vo vlastníctve významných šľachtických rodov a uhorského kráľa. Hotel Jeleň s originálnou historickou architektúrou a kvalitnými hotelovými službami bude prezentovaný spolu s ďalšími historickými hotelmi Slovenska na Európskej úrovni."