Milovníci W.A.Mozarta v historických hoteloch

Title image

Európske Mozartove cesty a historické hotely Európy vám umožnía svojou spoluprácou  preskúmať zákutia Európy. Objavovať originalitu, kulinárske chute rôznych krajín  z pohľadu génia klasickej hudby W.A. Mozarta.
Od teraz môžete cestovať po stopách Mozarta individuálne a historické hotely Európy Vám poskytnú zodpovedajúce ubytovanie v bezprostrednej blízkosti každého významného miesta.
“Historické Hotely Slovenska sú veľmi radi že sa im podarila presadiť cesta ktorej súčasťou je aj Slovensko a tým prilákať milovníkov tohoto génia aj k nám. Táto iniciatíva je podporovaná aj Radou Európy, čo je v súlade s cieľmi asociácie pritiahnuť na Slovensko cestovateľov za kultúrno historickým  dedičstvom.” Daniela Miháliková, prezidentka asociácie Historické Hotely Slovenska
Slovensko s Bratislavou, ktorú Mozart osobne navštívil sa stali súčasťou “HABSBURG EMPIRE ROUTE“  (Habsburská kráľovská cesta) s daľšími mestami ako Viedeň, Linz , Brno a Olomouc.
Ďaľšie “cesty” sú ALPINE ROUTE, MAJOR GERMAN RIVERS ROUTE, ITALIA NORD a ITALIA GRANDE  a zahŕňajú krajiny Francúzko, Taliansko, Nemecko a Švajčiarsko.
Tieto prvé Mozartove cesty poskytujú návrhy turistických itinerárov, ktoré majú stimulovať udržateľný cestovný ruch v dotknutých regiónoch.

Organizácia Európske Mozartove cesty je medzinárodná sieť miest, regiónov a inštitúcií ktorých cieľom je znovuobjavenie  prvého skotočného hudobníka cestovatela. Na svojich cestách “Amadé” videl  viac ako 200 miest v Európskych krajinách, či už z Londýna do Neapola alebo z Paríža do Bratislavy. Mozart cestoval viac ako polovicu svojho života. Tieto cesty ho ovplyvnili  ako osobu a umelca, a preto sa stal  skutočným dieťaťom Európy a prekonal bezprostredné hranice vtedajšieho impéria.
Členovia z  kultúrno-umeleckej  a akademickej oblasti úzko spolupracujú  na súvislosti a významoch  jeho ciest. Vzhľadom k týmto niekoľkým cieľom projektu  Mozartove cesty boli Radou Európy označené ako "Významné kultúrne cesty".
Viac informácií na  www.mozartways.com