Na čele novej prestížnej asociácie stojí Slovák

Title image
Vznik novej prominentnej hotelovej organizácie pre európsky cestovný ruch: Asociácie „Schlosshotels & Herrenhäuser“, „Historic Hotels of Slovakia“ a „Hungarian Castle Hotels Association“ spojili viac ako 100 historických hotelov v 9 krajinách. Sú medzi nimi umelecké a kultúrne historické skvosty ako zámok Leopoldskron v Salzburgu, secesný hotel Elizabeth v Trenčíne alebo zámocký hotel Szidónia v Röjtökmuzsaj neďaleko Neziderského jazera.

Nová európska zastrešujúca organizácia pre výnimočné hotely s dejinami: „Heritage Hotels of Europe“


Touto exkluzívnou spoluprácou dávajú traja zakladajúci prezidenti Eszter Gulyás (Maďarsko), Ján Svoboda (Slovensko) a Max Eidlhuber (Rakúsko) silný signál: fúzia predstavuje novú celoeurósku sieť hotelov, ktoré posilnia kultúrny turizmus, ten čaká veľká budúcnosť, z tejto spolupráce budú profitovať tak hotely, ako aj cestujúci.

 

„Heritage Hotels of Europe“ v súčasnosti kombinuje hotely v Rakúsku, Maďarsku, Slovensku, Českej republike, Slovinsku, Taliansku, Chorvátsku, Nemecku a Švajčiarsku. Architektonické diela ako Zámok Leopoldskron v Salzburgu, zámok Schönbrunn s jeho Grand Suite vo Viedni, Hotel Elizabeth či tatranské Grandhotely sú rovnako atraktívne ako zámok Szidónia v Maďarsku alebo Villa le Barone v Toskánsku. Cieľom je ponúknuť široku paletu historických hotelov po celej Európe, pripravuje sa vstup ďalších nových krajín, aby bola ponuka ešte zaujímavejšia.

 

„Záujem turistov o špeciálne ubytovanie spojené s históriou a  tradíciou rastie“, zhodujú sa všetci traja iniciátori. Hoteliéri sú nadšení spoluprácou zameranou na podporu pobytov v historických budovách. To len podčiarkuje, že prvotriedna ponuka, autenticita a štýl v kombinácii s dobrým pomerom cena/výkon sú vyžadované viac ako kedykoľvek predtým.

 

Či už je to rytiersky hrad, elegantný zámoček, ctihodný mestský palác alebo romantický kaštieľ – hoteliéri čo by dedičia historických pestovaných kultúrnych hodnôt pracujú na zachovaní originality budov a kvalitnom produkte cestovného ruchu. „Spojenie európskych hotelov je pozvánkou na poznávanie histórie a kultúrneho dedičstva s presahom hraníc zjednotenej Európy“, hovorí Ján Svoboda, prezident asociácie Heritage Hotels of Europe.

 

Online prezentácia

Nová asociácia sa prezentuje online prostredníctvom stránky  www.heritagehotelsofeurope.com, ktorá je koncipovaná ako európsky portál, ktorý ponúka svojim návštevníkom bohatú paletu hotelov.

 

Informácie

Heritage Hotels of Europe, Tel. +421 903 987 933, info@heritagehotelsofeurope.com, www.heritagehotelsofeurope.com

 

Kto je Ján Svoboda – prezident HHE:

Ján Svoboda, hoteliér s dlhoročnými skúsenosťami a množstvom ocenení (Hoteliér roka 2015, World Luxury Hotel Awards 2016 a 2017, Historic Hotels of Europe Awards (2015 a 2016), European Boutique Hotel Award 2017), prezident asociácie Historické hotely Slovenska, viceprezident Zväzu cestovného ruchu SR a viceprezident Zväzu hotelov a reštaurácii SR, jediný člen European Hotel Managers Association zo Slovenska.

 

Kontakt pre tlač: A.R.T. RedaktionsTeam, Susanne Kirschner, Bergstraße 12, 5020 Salzburg,

Tel.: +43 (0)662 82 21 27 10, s.kirschner@artmail.at, www.art-redaktionsteam.at