Najlepšie jedlá, ktoré môžete vyskúšať pri svojich útekoch za oddychom v Historických Hoteloch Slovenska

Title image
Ste pripravení spoznať Historické hotely Slovenska cez ich kuchyňu? Čítajte ďalej, prevedieme Vás zážitkovou gastronómiou, pre ktorú sa oplatí navštíviť historické hotely Slovenska.

Jedlo vie očariť aj zlepšiť náladu. Jedlo vie posilniť, rozpáli a labužníci dokážu pri jedení prežívať akýsi zvláštny druh šťastia. Jedným z dôvodov, prečo sa človek vracia rád na isté miesta je práve kuchyňa a skvelá gastronómia. 


Ste pripravení spoznať historické hotely Slovenska cez ich kuchyňu? Čítajte ďalej, prevedieme Vás zážitkovou gastronómiou, pre ktorú sa oplatí navštíviť historické hotely Slovenska. 


S čím začneme? 




PALACINKY HVIEZDOSLAV – ikonické jedlo, stálica a´la carte menu Boutique Hotela Hviezdoslav



Poviete si-palacinky-veď to nie je žiadna veda.


Riaditeľka hotela Sylvia Holopová hovorí: "Vlastne ani presne nevieme, prečo práve tieto palacinky patria medzi jedlá, pre ktoré sa naši hostia tak často vracajú. Zrejme je to kvôli lahodnej chuti čerstvo pripravenej palacinky v kombinácii s karamelizovaným jabĺčkom, opekanými vlašskými orechami, poctivou šľahačkou a čerstvým ovocím .


Svojich priaznivcov našli v radoch detí i dospelých, či už ako dezert, alebo aj hlavný chod a nechýbajú nikdy ani počas už tradičného letného podujatia pod názvom PALACINKOVANIE, ktoré každoročne Boutique Hotel Hviezdoslav usporadúva na letnej terase hotela ako rozlúčku so školským rokom.


Kačacie prsia v sous vide úprave a'la Boutique Hotel Hviezdoslav

"Kačka je obľúbeným jedlom našich hostí a s miernymi obmenami stálou súčasťou a´la carte ponuky ako i tradičných Kačacích hodov v mesiaci október " hovorí riaditeľka hotela Boutique Hotel Hviezdoslav Sylvia Holopová.



Aktuálne sa našim kuchárom i hosťom zapáčila kombinácia mäkučkých kačacích pŕs so slovenskou klasikou-domácimi šúľancami, ale v ponuke na spoločenské akcie máme i iné kombinácie – napr. so silnou slivkovou redukciou a tlačenými zemiakmi. Tohto roku kačacie prsia kraľovali i valentínskej ponuke a veru, zaľúbencom chutilo.


Jarný A la Carte v Château Gbeľany  

Jarný A la Carte v historickom hoteli Château Gbeľany, prichádza zo sviežimi chuťami a oku lahodiacimi kombináciami zelenej a pestrejších farieb jari.

 

Naším tipom, čo ochutnať ako prvé z jarnej ponuky je určite divina, ktorá je súčasťou jedálneho lístka v Château Gbeľany  v rôznych  sezónnych obmenách celoročne.