
Jedlo vie očariť aj zlepšiť náladu. Jedlo vie posilniť, rozpáli a labužníci dokážu pri jedení prežívať akýsi zvláštny druh šťastia. Jedným z dôvodov, prečo sa človek vracia rád na isté miesta je práve kuchyňa a skvelá gastronómia.
PALACINKY HVIEZDOSLAV – ikonické jedlo, stálica a´la carte menu Boutique Hotela Hviezdoslav
Poviete si-palacinky-veď to nie je žiadna veda.
Riaditeľka hotela Sylvia Holopová hovorí: "Vlastne ani presne nevieme, prečo práve tieto palacinky patria medzi jedlá, pre
ktoré sa naši hostia tak často vracajú. Zrejme je to kvôli lahodnej chuti
čerstvo pripravenej palacinky v kombinácii s karamelizovaným
jabĺčkom, opekanými vlašskými orechami, poctivou šľahačkou a čerstvým
ovocím .
Svojich priaznivcov našli v radoch detí i dospelých, či už ako
dezert, alebo aj hlavný chod a nechýbajú nikdy ani počas už tradičného
letného podujatia pod názvom PALACINKOVANIE, ktoré každoročne Boutique Hotel Hviezdoslav usporadúva na letnej terase hotela ako rozlúčku so školským rokom.
Kačacie prsia v sous vide úprave a'la Boutique Hotel Hviezdoslav
"Kačka je obľúbeným jedlom našich hostí a s miernymi obmenami stálou súčasťou a´la carte ponuky ako i tradičných Kačacích hodov v mesiaci október " hovorí riaditeľka hotela Boutique Hotel Hviezdoslav Sylvia Holopová.
Aktuálne sa našim kuchárom i hosťom zapáčila kombinácia mäkučkých kačacích pŕs so slovenskou klasikou-domácimi šúľancami, ale v ponuke na spoločenské akcie máme i iné kombinácie – napr. so silnou slivkovou redukciou a tlačenými zemiakmi. Tohto roku kačacie prsia kraľovali i valentínskej ponuke a veru, zaľúbencom chutilo.
Jarný A la Carte v Château Gbeľany
Jarný A la Carte v historickom hoteli Château Gbeľany, prichádza zo sviežimi chuťami a oku lahodiacimi kombináciami zelenej a pestrejších farieb jari.
Naším tipom, čo ochutnať ako prvé z jarnej ponuky je určite divina, ktorá je súčasťou jedálneho lístka v Château Gbeľany v rôznych sezónnych obmenách celoročne.