Užite si letné pauzy a výlety za kultúrou v Historických Hoteloch Slovenska!

Title image
Leto 2024 plné kultúry a oddychu v Historických Hoteloch Slovenska.



Leto je obdobím, kedy si mnohí z nás chcú oddýchnuť, načerpať novú energiu a zároveň možno objaviť nové miesta plné histórie a kultúry.


Historické Hotely Slovenska ponúkajú ideálnu kombináciu relaxu a kultúrnych zážitkov, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších hostí.





Či už plánujete krátku víkendovú pauzu, alebo dlhší pobyt plný zážitkov, Historické Hotely Slovenska majú pre vás pripravené jedinečné ponuky, ktoré vám umožnia zažiť to najlepšie z oboch svetov - romantiku a kultúru.


Ponorte sa s nami do sveta luxusných historických hotelov a objavte, čo všetko vám môžu ponúknuť, aby ste si mohli užiť leto na Slovensku!




Víkendová pauza alebo dlhší pobyt? Užite si romantiku a kultúru v Château Bela

Predstavte si víkend plný lásky a pohody v srdci krásnej prírody. Romantický balíček Château Bela zahŕňa luxusné ubytovanie v štýlových izbách, bohaté raňajky a romantickú večeru pri sviečkach v našej špičkovej reštaurácii. Pre páry, ktoré si chcú dopriať ešte viac, ponúkame využitie privátneho SPA, procedúry a relaxačné masáže, ktoré vám pomôžu úplne vypnúť a užiť si jeden druhého.


Okolie hotela ponúka aj bohatú históriu a množstvo pamiatok, ktoré stoja za návštevu. Či už plánujete krátku pauzu na víkend, alebo dlhší pobyt plný zážitkov, ponúkneme Vám to najlepšie z oboch svetov - romantiku a kultúru.



Grandhotel Praha splní tie najtajnejšie túžby nielen milovníkom prírody

Vyberte sa za romantikou do historického hotela pod Lomnickým štítom a nechajte sa rozmaznávať skvelou gastronómiou, drinkami z Aperitív baru či skvelými domácimi dezertmi. Užite si výlet kabínkovou lanovkou na Skalnaté pleso v cene pobytu, ktorý si môžete za doplatok predĺžiť až na Lomnický štít. Využite s milovanou osobou aj Romantiku pod hviezdami a doprajte si súkromie v Grand Mountain Spa s fľašou sektu a filetovaným ovocím alebo dokonca aj romantickú večeru pri sviečkach.


Okrem toho môžete využiť aj vstupy do vodných parkov Tatralandia či Bešeňová. Zavítajte tiež na 6. ročník Vínneho festivalu v priestoroch hotela a ochutnajte tie najlepšie vína z ôsmych slovenských vinárstiev.



V Grandhoteli Starý Smokovec si príjemne oddýchnete v izbách známych osobností

Centrum Vysokých Tatier už 120 rokov tvorí Grandhotel, kde sa písali nespočetné príbehy lásky. Príďte sa s Vašou polovičkou opäť do seba zamilovať a užiť si vynovené wellness centrum s vodným barom a dvomi bazénmi. Príjemne si oddýchnite pod rukami skúsených masérov či v troch saunách a vyrazte za zážitkami pozemnou lanovkou v cene pobytu na Hrebienok, kde sa otvárajú ďalšie turistické možnosti. Ubytujte sa v izbách známych tvári a ochutnajte aj celebritné menu.


Ak milujete vodnú zábavu či relax v termálnych bazénoch, isto vás potešia vstupy do Tatralandie či Bešeňovej v cene pobytu. Ak patríte medzi milovníkov vína, nenechajte si ujsť Tatranský vinný festival už 15. 6. 2024.



Nezabudnuteľné leto plné kultúry a romantiky v Château Gbeľany, ktoré nesmiete zmeškať

Hotel Château Gbeľany je situovaný v malebnom prostredí Severného Slovenska poskytuje svojim hosťom špičkové služby a zároveň slúži ako centrum rôznorodých podujatí, ktoré lákajú gurmánov, kultúrnych nadšencov aj milovníkov historických vozidiel. Toto leto bude v Château Gbeľany opäť plné vzrušujúcich zážitkov, ktoré si nesmiete nechať ujsť.


Gurmánov isto zaujme degustačná večeraktorá sa uskutoční 15. augusta. Degustačné večere sú pravidelnou udalosťou, kde sa snúbi výborné jedlo a víno v dychberúcom prostredí historického nádvoria. Tento rok budú večere obohatené o prítomnosť mladých talentov z hotelovej akadémie v Žiline, ktorý pod vedením svojich majstrov budú aktívne zapojený v príprave a realizácii degustačného menu. Časť vstupného z týchto podujatí poputuje na charitatívne účely, čo pridáva večerám ďalší rozmer.


Okrem fine dinenig zážitkovej gastronómie sa môžete tešiť aj pohodové letné grilovačky vo vybraných termínoch pre ubytovaných hostí ako jedinečný Grill Food Festival . Tento festival ponúka nielen skvelé jedlo, ale aj výstavu historických vozidiel, kultúrny program a aktivity pre rodiny s deťmi. 


Ešte teraz v júni sa môžete tešiť aj na koncert sláčikového zoskupenia Cello Republic,  ako aj na divadelné predstavenie Milenec. Toto leto Château Gbeľany hostí  ešte ďalšie 2 koncerty – slevenského velikána Richarda Mullera a operné zoskupenia La Goia, ktoré premenia letné večery na nezabudnuteľné chvíle.


Rodiny s deťmi by nemali premeškať podujatie Elegance Tour and Grill Food Evolution, ktoré sa uskutoční  20. júla 2024. Počas tohto dňa bude v parku zámku množstvo aktivít pre deti aj dospelých. Deti si užijú divadelné predstavenia, maľovanie na tvár, jazdy na koni a skákací hrad, zatiaľ čo dospelí sa môžu tešiť na koncerty a výstavu historických vozidiel. Príjemnú atmosféru doplní grilovanie v parku, kde si môžete priniesť deku a relaxovať v tieni stromov.

Nezmeškajte príležitosť stráviť leto plné zážitkov na Château Gbeľany, kde sa história, kultúra a skvelé jedlo spájajú v nezabudnuteľnú letnú atmosféru. Pre viac informácií sledujte kalendár podujatí na oficiálnej stránke zámku.


Ak plánujete dovolenku na Slovensku počas letných mesiacov, Château Gbeľany je ideálnou destináciou. Okrem množstva podujatí ponúka aj  špeciálny letný pobyt, ako aj iné pobytové balíky,  ktoré vám umožnia naplno si užiť toto krásne miesto a jeho okolie.



Letné dobrodružstvo v Kaštieli Mojmírovce: Relax a kultúra v jednom!

Leto je ideálnym obdobím na oddych a objavovanie kultúrnych skvostov. K tomuto obdobiu zaručene patrí aj kúpanie, slnko a pobyt na čerstvom vzduchu. Preto Kaštieľ Mojmírovce, so svojou bohatou históriou a jedinečným prostredím, ponúka super prostredie na letný oddych. Aj tu sa pripravili na túto sezónu so špeciálnymi balíkmi, ktoré si už môžete zakúpiť. Zažite 4-hviezdičkové Thermal leto s celodennými vstupmi do neďalekého aquaparku ThermalPark Nitrava, s polpenziou a vstupom do wellness centra s bazénom priamo v kaštieli. Alebo Bed&Breakfast taktiež s celodenným vstupom do auqaparku. 


Okrem toho sú stále v ponuke aj celoročné pobytové balíky ako Noc v sídle grófa Huňadyho s ubytovaním v apartmáne, Relaxačný pobyt „Ako liek“ s masážou a vstupom do wellness, pobyt Ty&Ja taktiež so vstupom do wellness, vínom na izbe, či hodinovým bowlingom. V ponuke nájdete aj zvýhodnený pobyt Senior.


Čo vás tu teda čaká?

Ubytovanie v komfortných historických izbách s výhľadom na park kaštieľa. 

Gastronómia v hotelovej reštaurácii, či na letnej terase.

Wellness a relax, ako sú masáže, wellness centrum, plavecký bazén, či ponuka celodenných vstupov do ThermalPark Nitrava vzdialeného len 5 km.

Športové aktivity ako bowling, plážový volejbal, bedminton, petang, minigolf, cyklistika, či prechádzky v okolí.


Ak by ste sa chceli vyžiť aj kultúrne, môžete zavítať aj do neďalekého mesta Nitra, kde je počas celého leta bohatý kultúrny program.



Hotel Hviezdoslav v Kežmarku  - letné dobrodružstvá v okolí: Festivaly, koncerty a historické autá

Chystáte sa navštíviť Hotel Hviezdoslav v Kežmarku na začiatku letnej sezóny? Máte možnosť zažiť množstvo zaujímavých podujatí v jeho okolí.


  • Jún - Festival študentského remesla - Hrad a Hradné námestie, koncert Martina Haricha
  • Júl - EĽRO- 12.-14.7.2024  - Na vlnách Karibiku - hotelový event pre ubytovaných hostí a verejnosť spojené s gastronómiou Karibiku a jeho hudbou v podaní kubánskeho speváka Lazara. Môžete si zatancovať sambu, salsu či merenge alebo mambo v škole tanca. Nenechajte si ujsť pôsobivú ohňovú show. Kedy? 25.7.2024 o 17:00
  • August - obdivujete historické autá? Tak si ich môžete pozrieť na prehliadke veteránov v Kežmarku v termíne 2-4.8.2024

Áno, to je Hotel Hviezdoslav v Kežmarku. Kultúrne leto plné zážitkov a podujatia, ktoré nesmiete zmeškať!




Nezáleží na tom, či túžite po romantickom úniku do prírody, kultúrnom víkende plnom podujatí, alebo jednoducho chcete zažiť relax a oddych v historickom prostredí. Historické Hotely Slovenska sú tým pravým miestom pre vaše letné dobrodružstvá.


Od Château Bela, cez Grandhotel Praha a Grandhotel Starý Smokovec, až po Château Gbeľany a Kaštieľ Mojmírovce - každý z týchto hotelov  a kaštieľov vám ponúka niečo jedinečné.


Nezmeškajte príležitosť stráviť leto plné zážitkov a relaxu na miestach, kde sa história, kultúra a skvelé jedlo spájajú v nezabudnuteľnú letnú atmosféru. Pre viac informácií a rezervácie sa prekliknite stránky jednotlivých hotelov a pripravte sa na leto, na ktoré budete ešte dlho spomínať.