V Historických Hoteloch Slovenska už aj tatranské Grandhotely!

Title image
Asociácia historických hotelov Slovenska má ďalších dvoch nových členov – Grandhotel Starý Smokovec a Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici. Oba získali členstvo opäť netradične, v rovnakom čase, a rozširujú tak počet hotelov v Asociácii na 14.

Len nedávno Historické Hotely Slovenska (HHS), ktorá združuje hotely v zámkoch, kaštieľoch a historických budovách za účelom ich zviditeľnenia medzi domácou i zahraničnou verejnosťou, prijala nezvykle naraz dvoch nových členov. Po mesiaci sa tak deje opäť, čo svedčí o rastúcom záujme o členstvo v HHS.


Čerstvými členmi sú Grandhotel Starý Smokovec****Grandhotel Praha**** v Tatranskej Lomnici s vyše 100-ročnou históriou, ktoré sa preslávili unikátnou secesnou architektúrou, noblesnou atmosférou, top kvalitou služieb i nespočetným množstvom významných hostí z radov aristokracie, politiky i kultúry. V priebehu vyše 100 ročnej histórie oboch hotelov tu boli ubytované osobnosti ako prezident T.G. Masaryk, Kráľovná Alžbeta, Béla Bartók, Karel Čapek, Nancy Sinatra či Fidel Castro.


„Sme radi, že sa medzi našich členov zaradili dve legendy slovenského hoteliérstva s vyše 100-ročnom tradíciou,“ povedal prezident Asociácie historických hotelov Slovenska Dr. Ján Svoboda. „Je to pozitívny moment z hľadiska rozšírenia HHS a takisto neklamným znakom prudko stúpajúceho významu Asociácie a záujmu o členstvo, ktorého výsledkom sú 4 noví členovia za posledné 2 mesiace,“ dodáva Svoboda. 


Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici, Grandhotel Praha Tatranská Lomnicazaložený v roku 1905, ktorý prechádza postupnou rekonštrukciou s rešpektovaním jeho historickej hodnoty, sa okrem luxusných priestorov pýši aj novým Grand Mountain Spa, wellness centrom založeným na tradícii tatranského kúpeľníctva a liečivej sile miestnej prírody. „Práve cez unikátne možnosti wellness a gastronómiu orientovanú na lokálne suroviny chceme pokračovať v budovaní renomé hotela ako miesta pre kulinárske zážitky a dokonalý relax,” hovorí Zdena Ryndová, riaditeľka Grandhotela Praha.


Grandhotel Starý Smokovec, ktorý budúci rokGrandhotel Starý Smokovec oslávi 110. výročie otvorenia a je najstarším veľkým hotelom v regióne, predstavuje pretrvávajúcu tradíciu slovenského hoteliérstva a široké možnosti nezabudnuteľných zážitkov z pobytu v noblesných priestoroch hotela i veľkolepého okolia Vysokých Tattier. „Členstvo v AHHS pre nás znamená predovšetkým možnosť predstaviť hotel, jeho poklady a bohatú históriu širšiemu spektru hostí. S prijatím sa zároveň otvárajú dvere na ďalšie marketingové aktivity, ako doma, tak v zahraničí,” hovorí Marek Koumal, riaditeľ Grandhotela Starý Smokovec.