Na aké jesenné špeciality sa môžete tešiť v Historických hoteloch?

Title image
Ste pripravený osláviť príchod jesene sezónnymi špecialitami?

Užite si pohodu pri stolovaní, pretože vás prevedieme výberom jesenných sezónnych špecialít v našich nádherných Historických hoteloch na Slovensku. Ponuku vám predstavíme postupne - hotel po hoteli. 


Sezónne špeciality v Château Gbeľany

S farebnou jeseňou prichádza aj jeseň na tanieri v  podobe sezónnych plodín použitých pri príprave nového A la Carte menu v tomto nádhernom historickom hoteli. Tradičné lokálne suroviny vám v hoteli naservírujú v nezvyčajných kombináciách aj s exotickejšími surovinami, ktoré tak spoločne vytvoria úžasnú symfóniu chutí. 


V novom A la Carte menu nájdete v predjedlách tradičnú jesennú cviklu v kombinácii s bazou a chrenom ako aj ďalšiu tradičnú jesennú pochúťku – foie gras, tentokrát doplnenú brusnicami, tekvicou a perníkovým korením.

Château Gbeľany odporúča vyskúšať polievku z dlho prehliadanej slnečnice hľuznatej – topinamburu , ktorá je chuťovo vyladená s lieskovcami a hľuzovkovým olejom. Pri hlavných jedlách sa môžete tešiť na rôzne druhy mäsa v kombinácii s jesennými plodinami.


Klasické kuracie supreme sme doplnili mrkvou, zázvorom a zemiakovým rösti spolu s úžasným demi glace doplneným špeciálnym vínom Madeira.

Milovníci rýb si rovnako prídu na svoje a rybu môžu tentokrát okúsiť v kombinácie s račím velouté. Medzi mäsitými hlavnými jedlami nesmi chýbať bravčový bok, steak a samozrejme naša ikonická divina. Mäso z jeleňa si môžete vychutnať tentokrát v kombinácii s kvakou, zelerom, černicami a hľuzovkou.


Pre milovníkov bezmäsitej stravy máme v ponuke risotto doplnené sezónnym dubákmi ako aj cestoviny arrabiata.

Nový sezónne ladený A la Carte Château Gbeľany zakončujú skvelé dezerty. V prvom dezerte jesennú chuť gaštanov  dopĺňa čokoláda, vlašské orechy a brandy. Druhý dezert je úplne odlišný a zaujmú vás exotické chute marakuje a limetky v kombinácii s bielou čokoládou.


Okrem sezónneho A la Carte menu s októbrom pribudnú aj kačacie a huscaie špecility. Kačka bude figurovať v hlavnej úlohe v špeciálnom menu, kde predjedlo, polievka i dve hlavné jedlá budú obsahovať práve kačku. Jedlá z kačacieho menu môžete vyskúšať jednotlivo, ako aj v podobe degustačného menu. Hus vám zas naservírujeme s lokšami a kapustou pri objednávke tradičných husacích hodov pre 4 až 6 osôb.


Okrem fantastických jedál sa v chladnejšom jesennom počasí môžete tešiť aj na špeciálnu ponuku horúcich alko i nealko nápojov. Naozaj bohatá ponuka, čo poviete? 



Sezónne špeciality v Grand Vigľaš

Na jeseň to hrá všetkými farbami aj na Zámku Vígľaš. Do sýtych odtieňov oranžovej či žltej sa sfarbí nielen okolitá príroda, ale i sezónna ponuka v reštaurácii Ava Simone. Pochutnajte si aj vy na tradičných pokrmoch i špecialitách z a la carte menu Zámku Vigľaš.



Dajte šancu aj chrumkavej kačke, či polievke, ktorá Vás v chladných dňoch zahreje. Pridajte fľašu dobrého vína, či sladkú bodku v podobe dezertu a o gastronomický zážitok máte postarané!



Sezónne špeciality v Boutique hotel Hviezdoslav

Zjesenieva sa, nielen za oknom, ale i na tanieri. Nie je tomu inak ani v kuchyni Boutique hotela Hviezdoslav v Kežmarku. 


Od 26.9. spustil obľúbené KAČACIE HODY, na ktoré hostia každoročne "pejú chválospevy": "Mmmm, to je ako od mamičky.", "Takúto kačku ja doma neupečiem, ani keby čo bolo...", "Nikdy by mi nenapadlo, že kombinácia kačka-čokoláda-pomaranč môže byť takáto lahodná."