Posilnite váš imunitný systém vďaka čaru jari v Historických hoteloch Slovenska

Title image
Posilnite váš imunitný systém, znížte krvný tlak a stres, či zvýšte hladinu vitamínu D, zlepšite si náladu alebo jednoducho spáľte viacej kalórií, len vďaka tomu, že sa prejdete po rozkvitnutej záhrade či parku napríklad aj v našich historických hoteloch.

Vzhľadom na dnešné poznatky možno tvrdiť, že bez diskusie je trávenie času vonku, v prírode, v rozkvitnutých jarných parkoch či záhradách zdraviu prospešné. Je to liečivé, ako pre myseľ, tak pre naše telo, pretože jednoducho trávenie času vonku zlepšuje našu celkovú pohodu.

 

Posilnite váš imunitný systém, znížte krvný tlak a stres, či zvýšte hladinu vitamínu D, zlepšite si náladu alebo jednoducho spáľte viacej kalórií, len vďaka tomu, že sa prejdete po rozkvitnutej záhrade či parku napríklad aj v našich historických hoteloch. 



Objavte čaro jari v Grandhoteli Starý Smokovec


Grandhotel **** Starý Smokovec píše svoju bohatú históriu v srdci Vysokých Tatier pod Slavkovským štítom od roku 1904. Staňte sa aj Vy súčasťou nášho príbehu a objavujte Tatry v kráse rozkvitnutej jari. Hotel Vás svojou noblesou vráti do obdobia Prvej česko-slovenskej republiky 20. – 30. rokov minulého storočia, k všetkému „starému a dobrému“ a k časom, keď si ľudia užívali zábavu a relax vo veľkom štýle.


Tento prvý veľký tatranský hotel navštívili mnohé významné osobnosti – saský korunný princ Fridrich August, československý prezident Eduard Beneš, britský premiér Harold Wilson, Fidel Castro a mnoho ďalších. Priamo pri hoteli má stanicu pozemná lanovka na Hrebienok, vďaka čomu má hotel skvelú východiskovú polohu k výletom a turistike vo Vysokých Tatrách.


Pri pobyte v Grandhoteli Starý Smokovec určite nezabudnite navštíviť....   


  • Wilson Café & Bar

Objavte dokonalé miesto pre príjemné chvíle s blízkymi v priestoroch Wilson Café & Bar, ktoré si pamätá návštevy monarchov, slávnych hollywoodskych hviezd, ale i osôb, ktoré formovali svetovú históriu. Pohodlne sa usaďte do štýlových kožených kresiel pod obrovskými krištáľovými lustrami, pri krbe či impozantných secesných oknách alebo si svoje obľúbené miesto vyberte na letnej terase s krásnym výhľadom na park a tatranskú kotlinu.


  • Rudolf Jelínek bar

Špecializovaná predajňa s barom ponúka najširšiu ponuku výrobkov R. JELÍNEK na území Slovenska. Štýlovo zariadené príjemné prostredie na posedenie s možnosťou ochutnať veľké množstvo tradičných výrobkov od tohto renomovaného výrobcu značkových destilátov.







A čo tak zažiť čaro jari v Château Gbeľany?


Prichádza rozkvitnutý máj, kedy už aj dni sú dlhšie a teplejšie. Práve v tomto období sa začína prebúdzať nielen príroda, ale prichádza aj obdobie otvárania letných terás a príjemných posedení v exteriéri – či už pri dobrej káve, chutnom obede či večery alebo pri dobrom víne v spoločnosti priateľov.


V Château Gbeľany si môžete vybrať rovno z dvoch terás – jednej z výhľadom a plynulým prechodom do okolitého anglického parku alebo druhej v nádvorí hotela s výhľadom na majestátnu historickú budovu kaštieľa. Je už len na vás, kde sa vám zapáči viac.


V máji navyše môžete zažiť v Château Gbeľany dve zaujímavé podujatia. Hneď prvého mája v exteriéri hotela – v anglickom parku parku zaparkujú historickévozidlá, ktoré sú pastvou pre oči a postarajú sa o netradičnú nedeľnú prechádzku. Okrem samotnej výstavy historických vozidiel si budete môcť vychutnať špeciality z grilu, ktoré sa budú predávať pri letnej terase v parku, alebo si doprajte obed v reštaurácii Belene, kde si môžete vybrať delikatesy z aktuálneho jarného A la Carte.



Ak si chcete dopriať  zážitkovú gastronómiu určite zbystrite pozornosť, pretože už v máji, konkrétne 12. mája, sa uskutoční degustačnávečera, kde si budete môcť vychutnať 6 fantastických chodov spolu s napárovaným vínom. Okrem gastronomického zážitku sa však môžete tešiť na sprievodný program ako aj hudobný doprovod na spríjemnenie atmosféry.





Ako sa pripravil na príchod jari Boutique Hotel Hviezdoslav?


Na čerstvom vzduchu, obklopení zeleňou a kvetmi, zaliati slnečnými lúčmi ...  všetko sa zdá akési iné, krajšie, lepšie...Niet divu, že sa každý rok všetci tak tešíme na otvorenie letných terás, na stretnutia s kamarátmi, eventy pod holým nebom...


V hoteli Hviezdoslav sme po minulé týždne usilovne pracovali, natierali stoly, sadili kvietky, čistili dlažbu. A hoci je slniečko pod zasneženými Tatrami ešte stále zubaté, kvetinová terasa je už hosťom k dispozícii.


Sezónu letných eventov odštartujeme 27.mája slávnostným otvorením letnej terasy, a od júna budú nasledovať obľúbené letné podujatia Palacinkovanie pre malých i veľkých, 50 odtieňov Rosé, Večer steakov a vína, Zmrzlinovanie – terasa ožije hudbou, vínom, miešanými drinkami, vôňou grilovaných špecialít, no predovšetkých smiechom našich hostí. I vy ste srdečne vítaní v hoteli Hviezdoslav...




A čo jar a Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici?


Majestátny Grandhotel Praha **** postavený v secesnom štýle bol otvorený v roku 1905 ako Hotel Palace, ktorý sa v roku 1919 premenoval na Grandhotel Praha. Tatranská Lomnica sa na začiatku 20. storočia rozvíjala ako zdravotno-rekreačné centrum, v ktorom sa mala stretávať európska aristokracia. Boli tu postavené liečebné kúpele a nesmeli chýbať ani prepychové hotely. Bohatá história kúpeľníctva a luxusu v Tatranskej Lomnici sa dnes stretáva v Grandhoteli Praha ****.


Grand Mountain Spa ponúka relax, masáže a ošetrenia s využitím tradičných tatranských byliniek a lesných plodov. Exteriérová časť hotelového wellness je výnimočná jediným exteriérovým bazénom vo Vysokých Tatrách. Zavítajte do Grandhotela Praha **** a užívajte si nádherné jarné scenérie a výhľady.


Osviežte Vašu lásku, zažite výnimočnú atmosféru a doprajte si Romantickú večeru so súkromným kúpaním alebo absolútnu Romantiku pod hviezdami. Vydajte sa na potulky tatranskými chodníkmi a vyvezte sa ikonickou červenou lanovkou až na Lomnický štít do výšky 2634 m n. m. alebo sa nechajte zlákať gastronomickými zážitkami priamo na vrcholoch našich veľhôr.


Pri pobyte v Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici určite nezabudnite navštíviť....


·        Grand Lounge

miesto s príjemnou atmosférou doplnenou nevtieravou hudbou ako stvorené pre pohodové popoludnie či večer s blízkymi pri pohári kvalitného vína. Milovníci sladkého by si rozhodne nemali nechať ujsť čerstvé domáce delikatesy, ktoré ulahodia oku i chuťovým pohárikom.   


·        Slnečná terasa

počas teplých jarných dní určite nevynechajte slnečnú terasu, ktorá ešte viac podnieti autentickosť vašich večerov. Osviežte sa napríklad chladeným domácim nápojom s výnimočnou chuťou zdravia a s pozitívnym účinkom pre váš organizmus. Tatry sme preniesli z vlastnej bylinkovej záhradky aj do miešaných nápojov a lahodných sypaných čajov. Privoňajte si k vôni čerstvej mäty, objavte liečivú silu tatranských pokladov flóry a nakŕmte všetky svoje zmysly priamo pod vrcholmi Tatier.






Preskúmajte výnimočné priestory našich partnerov, historických hotelov, užívajte si spoločné chvíle s blízkymi, rodinou či priateľmi vonku a načerpajte zážitky a inšpiráciu, ktoré človeku zostanú na celý život.